V týmáckém životě se občas něco stane ...

Trpělivě očekávat

13. 5. 2019 0:14
Rubrika: Nezařazené

V tomto čtení se mluví o naději. Ovšem, co je  naděje? Píše se tam, a je to i všeobecně známo, že naděje kterou je vidět, není naděje. Proč by někdo doufal v to, co vidí? Pro nás křesťany je naděje boží království. Místo kam míříme. A nezbývá nám než trpělivě a s naprostou odevzdaností se do božích rukou, boží království očekávat.

V co všechno můžeme doufat? Například lepší počasí, úspěch ve škole, v osobním životě, holky v to, že si najdou ideálního partnera, kluci zase, že trpělivou ženu. Ale taky například v uzdravení blízké osoby, ochranu na cestách, obrácení našich nevěřících přátel a takto bych mohl pokračovat dále... V to všechno doufáme a máme naděj, protože to ještě nevidíme.

Když se mi předloni v prosinci stala dopravní nehoda, nezbývalo mi nic jiného, než se svěřit do rukou odborníků a úplně se jim odevzdat. Nemohl jsem dělat nic jiného než doufat v dobrý výsledek a trpělivě očekávat, co se mnou bude dál. Jak se bude všechno hojit a kdy budu schopný zase normálního provozu. Během pobytu v nemocnici jsem naprosto důvěřoval doktorům. Byla to pro mě úplně nová zkušenost. Předtím jsem ve spoustě věcí důvěřoval hlavně sobě. Tak jako jsem tehdy důvěřoval doktorům se postupně učím čím dál tím víc důvěřovat Bohu. On je odborník nad všechny odborníky. On nejlépe ví co je v daný moment nejlepší, i když my to vidět zrovna nemusíme a může se to dostavit až za nějaký čas. Rád bych se teď dostal ke slovnímu spojení, které se objevilo v nadpisu. Trpělivě očekávat. Když jsem byl v nemocnici trpělivě jsem očekával, kdy mě pustí. Když jsem byl doma, doufal jsem, že se co nejdřív dostanu zase zpátky do práce. V práci jsem pak trpělivě očekával svůj první větší pracovní (fyzický) zápřah. Pro mě to bylo hlavně běh kolo (hlavně). Člověk je neustále v očekávání. Každý z vás očekává co následující den nebo rok přinese. Já vám to určitě neřeknu, i když už mám něco za sebou. Ale jednu radu vám dát můžu: Cokoli děláte nebo budete dělat svěřte to Pánu, neustále se za to modlete a dělejte to naplno!

Pak už jen s trpělivostí očekávejte, co se bude dít.

Zobrazeno 6707×

Komentáře

Petr Steinbauer (PetrST)

Gratuluji k blogové prvotině :-)

Leňouš

Moc pěkně napsáno. Díky za článek..

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější články

Autor blogu Grafická šablona signály.cz